Τζάκι Νικόπουλος : LaNordica - Ενεργειακά Τζάκια Ξύλου & Φούρνοι,Ενεργειακά Τζάκια Pellet, Σόμπες Ξύλου, Σόμπες Pellet, Τζάκια Ανοιχτού Τύπου, Ψησταριές, Φούρνοι, Barbeque


Useful tips
A+ R A-

Pellets Vs ξύλο

E-mail Εκτύπωση PDF

AΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ PELLET

Ανεξαρτητοποιηθείτε από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και χρησιμοποιήστε σαν καύσιμο για την θέρμανση του σπιτιού σας τα Wood Pellets (Πελλέτες ξύλου) και κάντε οικονομία διατηρώντας τα οφέλη της αυτοματοποιημένης λειτουργίας των συσκευών καύσης. Τα pellets μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οικονομικό καύσιμο για θέρμανση σε μια σειρά από συσκευές.
  • Αερόθερμες Σόμπες Pellet που καίνε αυτόματα το πέλλετ που έχουν στην δεξαμενή τους και ζεσταίνουν των χώρο προφέροντας την θαλπωρή της φλόγας.
  • Σόμπες Λέβητες Pellet που ενώνονται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας και με τα καλοριφέρ σας και μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας σαν μια Σόμπα.
  • Λέβητες Pellets που χρησιμοποιούν όλη την εγκατάσταση του λέβητα πετρελαίου ή αερίου χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες αλλαγές και λειτουργούν τελείως αυτόματα, όπως και οποιοσδήποτε άλλος λέβητας.
  • Τζάκια Λέβητες, που χρησιμοποιούν είτε Pellet ξύλου είτε Ξύλο (κούτσουρα) και χρησιμοποιούν αυτούσιο το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας, με πλήρως αυτόματη λειτουργία.
  • Λέβητες Pellet Αερόθερμους, οι οποίοι με την χρήση αεραγωγών μπορούν να θερμάνουν μεγάλες εργοστασιακές μονάδες ή επαγγελματικούς χώρους.ύλου).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΛΛΕΤ

Τα pellet (συσσωματώματα) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία. Η θερμιδική απόδοση των pellet ανέρχεται στα 4200 kcal/kg.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ;

Τα pellet είναι μικροί κύλινδροι διαμέτρου 60-80 χιλ. με μήκος περίπου 100 χιλ. και χρώμα εξαρτώμενο από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα pellets είναι στερεά καύσιμα που παράγονται με μηχανική επεξεργασία βιομάζας. Με λίγα λόγια, χωρίς την παραμικρή προσθήκη χημικών ουσιών, αξιοποιούνται φυτικής προέλευσης υλικά που κατά την καύση τους απελευθερώνουν ουσιαστικά όσο διοξείδιο του άνθρακα έχουν απορροφήσει κατά την διάρκεια της ζωής τους με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

Σε εθνικό επίπεδο η παραγωγή καύσιμης ύλης από εγχώριες πρώτες ύλες σημαίνει ανάλογη μείωση των εισαγωγών καυσίμων. Στην περίπτωση των pellet η καλλιέργεια των φυτών τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες, μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος και σταδιακά να αποτελέσει μια διέξοδο στη διαρκώς επιβαρυνόμενη κατάσταση της Ελληνικής Γεωργίας.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Λόγω της κυλινδρικής φόρμας, της στιλπνής επιφάνειας και του μικρού μεγέθους, τα pellets συμπεριφέρονται όπως ένα υγρό, διευκολύνοντας την μεταφορά τους και την αυτόματη τροφοδοσία του λέβητα ή της σόμπας pellet. Η τροφοδοσία της εγκατάστασης μπορεί να γίνει είτε με συσκευασίες σάκων 15 κιλών είτε με μεγάλες συσκευασίες 500-1000 kg. Η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και η ευκολία της χρήσης καθιστούν αυτό το φυτικό και περιβαλλοντικά ασφαλές καύσιμο, ενδεικνυόμενο για χρήση σε κάθε μεγέθους αυτόματα συστήματα θέρμανσης.

ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μια εγκατάσταση συστήματος καύσης pellets για κεντρική θέρμανση, αποτελείται από τα παρακάτω μέρη: Λέβητας και καυστήρας Αποθήκη καύσιμης ύλης Σύστημα τροφοδοσίας Κεντρικό ρυθμιστικό μηχανισμό Εάν απαιτείται, σύστημα παραγωγής ζεστού νερού θέρμανσης

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα pellets χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον και στην οικονομία τους.
(Hellenic Pellets, 2010)

Ενεργειακό Tζάκι: Τόλμησέ το

E-mail Εκτύπωση PDF

Aποδοτικότερα, οικολογικότερα, οικονομικότερα

Η ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της εστίας είναι τα ενεργειακά τζάκια, που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση και διαμορφώνουν έναν καινούργιο τρόπο για να απολαμβάνουμε αλλά και να αξιοποιούμε το τζάκι. Τι διαφορά όμως έχουν από τα συμβατικά; Τα ενεργειακά τζάκια είναι εστίες που κλείνουν μπροστά με πόρτα από πυρίμαχο τζάμι. Η είσοδος του αέρα για να γίνει η καύση, είναι με ελεγχόμενη ροή, όπως και η έξοδος του θερμού αέρα. Τα καυσαέρια είναι πολύ λιγότερα: υπολογίζεται ότι εκπέμπουν περίπου 6 γραμμάρια αερίων με άνθρακα ανά ώρα έναντι των 47 γραμμαρίων των συμβατικών τζακιών. Ετσι, η ρύπανση του εσωτερικού χώρου σχεδόν μηδενίζεται. Η απόδοση είναι πολύ μεγαλύτερη (60 - 85% σε σύγκριση με το 10 - 25% των συμβατικών), ενώ και η χρήση τους πολύ οικονομικότερη, αφού απαιτούν έξι κιλά ξύλα την ώρα, όταν τα παραδοσιακά χρειάζονται 20! Τα ενεργειακά τζάκια κοστίζουν γύρω στα 2.000 ευρώ (ανάλογα με τα υλικά και τη διακόσμηση), ενώ τα συμβατικά μπορούν να μετατραπούν σε ενεργειακά περίπου με το ίδιο κόστος
( Εφημερίδα Το Βήμα, 2010)

Σελίδα 2 από 2

Προιόντα καταστήματος

Στοιχεία Επικοινωνίας | Καταστήματα Τζάκι Νικόπουλος


Κατάστημα 1ο

Λεωφόρος Μαραθώνος 118
Παλλήνη Αττικής, Τ.Κ.: 15351
Τηλ.: +302106031244 | Fax: +302106031244 | Κιν.: 6977289638
info@tzakinikopoulos.gr

Κατάστημα 2ο

Λεωφόρος Σπάτων 146
Παλλήνη Αττικής, Τ.Κ.: 15351
Τηλ.: +302106031628 | Fax: +302106031628 | Κιν.: 6977289638
info@tzakinikopoulos.gr

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη